Björneröds Ridklubb

PÅ GÅNG PÅ BJÖRNERÖD

RIDSKOLAN HAR TAGIT SOMMARLOV...

... och startar igen när skolan börjar i höst. Du som inte kan vänta: Anmäl dig till sommarläger. Gå in på www.bjornerodsridcenter.se och anmäl dig

BJÖRNERÖDSDAG

Torsdag 17 augusti bjuder Björneröds Ridklubb in till Björnerödsdag i samarbete med Strömstads kommun. Då blir det lekar, möjlighet att prova på ryktning och pyssla med hästar, att prova på att rida och så grillar vi korv tillsammans. Mer information kommer senar. Anmälan till kerstin1950@telia.com

DIVISION II HÄSTHOPPNING

arrangerar vi den 7 oktober

GRÖNT KORT-KURS

genomförs återkommande. För mer information kontakta Jan-Erik Johansson, telefon:070-556 26 70.

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast besökte han oss den 3-4 december 2016.

1983 tog Peter Eriksson sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Under början av 2000-talet var Peter Erikssons karriär påi topp. 2001 vann han silver i EM i Arnhem, Nederländerna och året efter vann han silver i VM i Jerez, Spanien. Han återvände även till SM och tog silver både 2003 och 20054. Den största framgången var ändå under OS i Aten 2004 då han tillsammans med det svenska landslaget tog hem silvermedaljen. 2007 tog han silver i ute-SM och guld i inne-SM i Falun.

I augusti 2010 tog Peter Eriksson över rollen som lärare för hippolog- och unghästutbildningsprogrammet på Flyinge, efter hoppryttaren Jens Fredricson.

Britt Hammar

Britt Hammar är Grand Prix-domare i dressyr och brinner för dressyr på alla nivåer. Hon har under lång tid hängivet ägnat sig åt att utbilda, döma och vägleda större delen av södra Sveriges dressyrryttare. Outtröttlig står hon där i med- och motgång, i skinande sol och i full storm för dressyrens väl.

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Britt Hammar är domarutbildare, dressyrdomarkandidat i Grand Prix, överdomare, domare för ryttartest, domare för unga hästar och hon har även arbetat ideellt med TR II i Dressyr.

Till Björneröds Ridklubb kommer Britt Hammar regelbundet och hjälper ekipage i samtliga dicipliner med markarbete via programridning. Genom dressyrprogrammens rörelser får hon ekipagen att utvecklas på ett positivt sätt, oavsett diciplin.

Nästa tillfälle blir 14 juni.

Du rider valfritt program och får det bedömt. Efter programmet går Britt igenom momenten och ger tips om vad som kan förbättras.

Möjlighet finns att rida hel eller halvtimma. Medlemmar betalar 175 kr för 30 minuter och 300 kr för 60 minuter. Icke medlemmar har möjlighet att delta, priset är då 275 kronor respektive 500 kronor.

I höst är Britt bokad 13 september, 11 oktober, 15 november och 13 december

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

På sikt planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Deltagarna får lära sig grunderna i att arbeta hästen från marken och får många tips och råd. Man övar enskilt tillsammans med Sixten och övriga deltagare tittar på.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Program 2017

13 december Programridning Britt Hammar

16 december KM dressyr

17 december KM hoppning

Frågor och anmälan till specialträning, clinic eller programridning på e-postadress:

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast var han hos oss den 5-6 december 2015.

1983 vann han sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Anmäl dig till clinic på:

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

Efter nyår planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Vid frågor och anmälan:

Britt Hammar

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Vid frågor och anmälan:

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.

Nulla duis augue pede turpis ante amet amet augue duis. Augue pede amet nulla mauris

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.