PÅ GÅNG PÅ BJÖRNERÖD

TERMINEN HAR STARTAT

men ännu har vi några platser kvar på vårens kurser

Anmäl dig nu

till Margareta på telefon 0526-322 50

eller kontakta någon av våra ridlärare

Pontus 0768704248

Sara 0722320545

Mona 0702635337

Jan-Erik 0705562670

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast besökte han oss den 2-3 december 2017.

1983 tog Peter Eriksson sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Under början av 2000-talet var Peter Erikssons karriär påi topp. 2001 vann han silver i EM i Arnhem, Nederländerna och året efter vann han silver i VM i Jerez, Spanien. Han återvände även till SM och tog silver både 2003 och 20054. Den största framgången var ändå under OS i Aten 2004 då han tillsammans med det svenska landslaget tog hem silvermedaljen. 2007 tog han silver i ute-SM och guld i inne-SM i Falun.

I augusti 2010 tog Peter Eriksson över rollen som lärare för hippolog- och unghästutbildningsprogrammet på Flyinge, efter hoppryttaren Jens Fredricson.

Britt Hammar

Britt Hammar är Grand Prix-domare i dressyr och brinner för dressyr på alla nivåer. Hon har under lång tid hängivet ägnat sig åt att utbilda, döma och vägleda större delen av södra Sveriges dressyrryttare. Outtröttlig står hon där i med- och motgång, i skinande sol och i full storm för dressyrens väl.

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Britt Hammar är domarutbildare, dressyrdomarkandidat i Grand Prix, överdomare, domare för ryttartest, domare för unga hästar och hon har även arbetat ideellt med TR II i Dressyr.

Till Björneröds Ridklubb kommer Britt Hammar regelbundet och hjälper ekipage i samtliga dicipliner med markarbete via programridning. Genom dressyrprogrammens rörelser får hon ekipagen att utvecklas på ett positivt sätt, oavsett diciplin.

Nästa tillfälle blir 28 februari

Du rider valfritt program och får det bedömt. Efter programmet går Britt igenom momenten och ger tips om vad som kan förbättras.

Möjlighet finns att rida hel eller halvtimma. Medlemmar betalar 175 kr för 30 minuter och 300 kr för 60 minuter. Icke medlemmar har möjlighet att delta, priset är då 275 kronor respektive 500 kronor.

I vår är Britt även bokad 2 maj och 30 maj

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

På sikt planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Deltagarna får lära sig grunderna i att arbeta hästen från marken och får många tips och råd. Man övar enskilt tillsammans med Sixten och övriga deltagare tittar på.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Program 2018

Hittills fastställt

21 januari Pay&Jump samt försenat KM 2017

11 februari Pay&Jump

4 mars Årsmöte

11 mars Pay&Jump

2 maj Programridning, Britt Hammar

13 maj Pay&Jump

30 maj Programridning, Britt Hammar

Frågor och anmälan till specialträning, clinic eller programridning på e-postadress:

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast var han hos oss den 5-6 december 2015.

1983 vann han sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Anmäl dig till clinic på:

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

Efter nyår planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Vid frågor och anmälan:

Britt Hammar

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Vid frågor och anmälan:

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.

Nulla duis augue pede turpis ante amet amet augue duis. Augue pede amet nulla mauris

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.