Om oss

Björneröds Ridklubb

Om oss

På Björneröds Gård har både Björneröds Ridklubb och Björneröds Ridcenter sin hemvist.

Björneröds ridklubb Strömstad startade våren 2002 i samband med att Björneröds ridcenter åter drog igång ridskola under höst- och vårtermin. Under ett antal år hade ridcentret endast bedrivit lägerverksamhet men nu startades även ridskola under terminerna..

De första åren var ridskolan hänvisad till paddocken och terrängbanan, men ganska snart tog bygget av det fina ridhuset fart.

Björneröds Ridklubb har ett nära samarbete med Björneröds Ridcenter. Verksamheten som bedrivs är främst inriktad på lektionsverksamhet, att arrangera tävlingar och aktiviteter samt kurser. Vi har fortlöpande kurser med böckerna Ridlära I och II som grund.

Vi bjuder in meriterade tränare för att klubbens medlemmar ska få möjlighet att utvecklas ytterligare. Vi har haft kurser och clinics med bland andra Jens Fredricsson, Maria Gretzer och Peter Eriksson och ett återkommande inslag är programridning i dressyr för grand prix-domaren Britt Hammar.

Medlemmar

Medlemsavgiften betalas in en gång per år, vid årsskiftet, på ridklubbens bankgiro 5591-5334.

Medlemsavgiften är 150 kronor för barn och ungdom, 300 kronor för vuxen. För hel familj betalar du 600 kronor. Observera att vi måste ha fullständigt personnummer på samtliga personer för att kunna registrera medlemskapet hos förbundet, annars gäller inte försäkringen. I medlemsavgiften ingår tidningen Häst&Ryttare.

Lektionsverksamheten betalas från och med 2016 även den till Björneröds Ridklubbs bankgiro 5591-5334.

Lektionsverksamhet

Under veckorna från september till mitten av juni pågår lektionsverksamhet måndagar till torsdagar. Från och med hösten 2016, sker lektionsverksamheten i Björneröds ridklubbs regi. Det innebär att du betalar både ridavgift och medlemsavgift till samma bankgiro. Annars är allt precis som vanligt. Jan-Erik Johansson håller i lektionerna på onsdag och torsdag.

Sara Henriksson, Pontus Gravander och Mona Eggesvik har lektioner på måndag och tisdag.. Gruppindelning sker efter kunskapsnivå.

Varmt välkomna!

Löpande under året ordnas

• Tävlingar, lokal och regional nivå.

Björnhoppet i september är en återkommande regional tävling.

• Träningar, hoppträningar, dressyrträningar
  • Programridning för erkänd domare på Grand Prix-nivå
  • Lägerverksamhet både under veckoslut och veckovis sommartid

Är det något som du undrar över, kontakta oss gärna så hör vi av oss till dig så snart som möjligt.

Jan-Erik Johansson, 070-556 26 70, janerik@bjornerodsridcenter.se

Mona Eggesvik, 070-263 53 37, mona@bjornerodsridcenter.se

Margareta Johansson, 0526-322 50

Hjärtstartare finns i gammelstugan

En hjärtstartare finns på anläggningen.

Den hänger lätt tillgänglig i gammelstugan, innanför dörren, väl synlig på väggen till höger när du kommer in.

En hjärtstartare är en maskin som man på ett relativt enkelt sätt kan använda på en människa som fått hjärtstillestånd.

Maskinen pratar med dig under användningen och det är klara och tydliga instruktioner hur man ska göra och i vilken ordning de olika momenten ska genomföras.

LEKTIONSPRISER

Ridlektion 60 minuter

vid bokning hel termin

Junior 150 kr

Senior 175 kr

Enstaka lektion

Junior 175 kr

Senior 200 kr

Hopp special 90 minuter

Junior 175 kr

Senior 200 kr

Knatteridning 30 minuter

75 kr

Privatlektion för Jan-Erik

350 kr

OBS Medlemsavgiften och terminsavgiften för våren ska vara betald senast 31 januari till ridklubbens bankgirokonto 5591-5334

Hopptränaren Peter Eriksson är återkommande gäst hos oss.

Peter Eriksson är en av landets mest välmeriterade hoppryttare. Han rider och tävlar själv sedan länge och håller även träningar. Kurserna riktar sig till ryttare på både ponny och stor häst. Grupperna är indelade efter kunskapsnivå.

Programridning för Grand Prix-domaren Britt Hammar.

Britt Hammar kommer kontinuerligt till oss och har programridning. Här har du möjlighet att visa valfritt program och bli bedömd. Du och Britt Hammar går sedan igenom dina styrkor och svagheter från uppvisningen.