Björneröds Ridklubb

PÅ GÅNG PÅ BJÖRNERÖD

HÖSTENS LEKTIONER STARTAR 13 JANUARI

Missa inte att anmäla dig till ridskolan

Anmäl dig  - vi har grupper för alla åldrar och alla nivåer

till Kerstin på mail kerstin1950@telia.com

eller kontakta

Jan-Erik 0705562670

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast besökte han oss 1-2 december 2018.

1983 tog Peter Eriksson sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Under början av 2000-talet var Peter Erikssons karriär påi topp. 2001 vann han silver i EM i Arnhem, Nederländerna och året efter vann han silver i VM i Jerez, Spanien. Han återvände även till SM och tog silver både 2003 och 20054. Den största framgången var ändå under OS i Aten 2004 då han tillsammans med det svenska landslaget tog hem silvermedaljen. 2007 tog han silver i ute-SM och guld i inne-SM i Falun.

I augusti 2010 tog Peter Eriksson över rollen som lärare för hippolog- och unghästutbildningsprogrammet på Flyinge, efter hoppryttaren Jens Fredricson.

Britt Hammar

Britt Hammar är Grand Prix-domare i dressyr och brinner för dressyr på alla nivåer. Hon har under lång tid hängivet ägnat sig åt att utbilda, döma och vägleda större delen av södra Sveriges dressyrryttare. Outtröttlig står hon där i med- och motgång, i skinande sol och i full storm för dressyrens väl.

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Britt Hammar är domarutbildare, dressyrdomarkandidat i Grand Prix, överdomare, domare för ryttartest, domare för unga hästar och hon har även arbetat ideellt med TR II i Dressyr.

Till Björneröds Ridklubb kommer Britt Hammar regelbundet och hjälper ekipage i samtliga dicipliner med markarbete via programridning. Genom dressyrprogrammens rörelser får hon ekipagen att utvecklas på ett positivt sätt, oavsett diciplin.

Du rider valfritt program och får det bedömt. Efter programmet går Britt igenom momenten och ger tips om vad som kan förbättras.

Möjlighet finns att rida hel eller halvtimma. Medlemmar betalar 175 kr för 30 minuter och 300 kr för 60 minuter. Icke medlemmar kan också delta, priset är då 275 kronor respektive 500 kronor.

Cecilia Rahn

Meriterade tränaren Cecilia Rahn gästar ibland Björneröd och hålla träning för inbjudna.

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

På sikt planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Deltagarna får lära sig grunderna i att arbeta hästen från marken och får många tips och råd. Man övar enskilt tillsammans med Sixten och övriga deltagare tittar på.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Program 2020

Hittills fastställt

13 januari Lektionerna startar

9 februari Årsmöte i gammelstugan kl 19

16-23 februari Sportlovsläger. Anmäl dig på www.bjornerodsridcenter.se

Vecka 18: Pay&jump varje lektion

Vecka 23-24: Lektionsavslutning med pay&jump

På grund av coronapandemin har många gemensamma aktiviteter ställts in.

I stället för öppna pay&jump har vi anordnat interna tävlingar på lektionerna. Dessa återkommer under hösten

Frågor och anmälan till specialträning, clinic eller programridning på e-postadress:

Jan-Erik Johansson, ägare telefon

070-556 26 70.

Tränare som besöker Björneröds Ridklubb frekvent

Peter Eriksson

Hoppryttaren Peter Eriksson är en återkommande gäst hos Björneröds Ridklubb och oss. Han har då hoppträning med medlemmar och inbjudna samt en clinic där han delar med sig sin syn på träning och ridning och ger praktiska tips och råd. Senast var han hos oss den 5-6 december 2015.

1983 vann han sitt första SM-guld i Stockholm och placerade sig topp 3 de kommande två åren, samt fyra år på raken från 1993 till 1996. 1984 deltog han i sitt första OS i Los Angeles, USA. Han deltog även i OS 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2004 i Aten och 2008 i Hong Kong/Peking.

Anmäl dig till clinic på:

Tömkörningskurs för Sixten Österlund

Efter nyår planerar klubben för en ny tömkörningskurs med Sixten Österlund.

Pris: 400 kronor, per dag och ekipage.

Vid frågor och anmälan:

Britt Hammar

Under 2015 tilldelades hon Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Vid frågor och anmälan:

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.

Nulla duis augue pede turpis ante amet amet augue duis. Augue pede amet nulla mauris

See More

LIBERO FACERE

Turpis duis pede metus amet.

See More